POLSKI ZWIĄZEK ZRZESZEŃ
HODOWCÓW I PRODUCENTÓW
DROBIU

ZARZĄD GŁÓWNY
www.pzzhipd.pl
pzzhipd@wp.pl

Aktualności

Projekt ustawy o paszach – zakaz stosowania GMO

PROJEKT z 18 stycznia 2018 - kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

,,Mity a fakty o mięsie drobiowym” (tytuł roboczy) – cele kampanii promocyjnej.

Celem kampanii jest rozwianie i obalenie wielu mitów dotyczących chowu drobiu i przetwórstwa mięsa drobiowego oraz zabezpieczenie branży przed kryzysami wizerunkowymi , mogącymi negatywnie wpływać na poziom zaufania konsumentów do mięsa  drobiowego. Polskie drobiarstwo w ostatnich latach … [ Czytaj więcej ... ]

Wybór wykonawcy zadania ,, Mity a fakty o mięsie drobiowym”

wybór - inf.  -Mity a fakty - kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Zaproszenie do składania ofert.

Warszawa dn.17.12.2017r. Polski Związek Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu w Warszawie, adres: 02 - 508 Warszawa, ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52, w związku z realizacją zadania finansowanego ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego zaprasza do składania ofert na wyprodukowanie … [ Czytaj więcej ... ]

Mikołajki z Drobiowym Smakiem – kampania promocyjna cd

W dniu 09.12.2017r w centralnym punkcie miasta Tomaszów Mazowiecki tj. na Placu Kościuszki  odbyła się kampania promocyjna organizowana przez PZZHiPD , a finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Patronat honorowy nad imprezą objął Prezydent Miasta Pan Marcin Witko. Na scenie występowały … [ Czytaj więcej ... ]

Cele Związku

 

  1. Celem  Związku jest   obrona praw i interesów  zawodowych i społecznych  hodowców  i producentów drobiu , działanie na rzecz  rozwoju,  podnoszenia poziomu i kultury chowu i hodowli  drobiu.
  2. Reprezentowanie interesów swoich członków  wobec  naczelnych  organów władzy  państwowej  i administracyjnej   oraz  współpraca  z tymi organami                             ( np. uczestnictwo  w pracach  komisji sejmowych,  komisji senackich, komisji problemowych).
  3. Opiniowanie założeń  lub projektów aktów  prawnych , dotyczących  produkcji  drobiarskiej  oraz  warunków  pracy i życia  hodowców i producentów  drobiu.
  4. Współpraca  z organizacjami  społecznymi  i gospodarczymi  działającymi na rzecz rolnictwa i drobiarstwa.
  5. Inicjowanie  i udzielanie pomocy  w zakresie  upowszechniania  doświadczeń  fachowych  oraz osiągnięć naukowych.
  6. Opracowywanie analiz  produkcji  drobiarskiej.
  7. Inicjowanie  i rozwijanie  współpracy  z instytucjami , organizacjami, placówkami naukowymi  i wydawniczymi  w kraju  i zagranicą w zakresie  problemów hodowli  i produkcji  drobiu.
  8. Inicjowanie  różnych form  szkoleń  hodowców i producentów drobiu  mających  na celu  pogłębienie ich  wiedzy  i podnoszenie kwalifikacji .
  9. Działania promocyjne mające wpływać na wzrost spożycia  produktów  drobiarskich.
  10. Udzielanie  pomocy organizacyjnej  i fachowej  organizacjom członkowskim.
  11. Koordynowanie  pracy  członków Związku.
  12. Kontakty z mediami.

 

 

Copyright © POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW I PRODUCENTÓW DROBIU. ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52; 00–508 Warszawa