POLSKI ZWIĄZEK ZRZESZEŃ
HODOWCÓW I PRODUCENTÓW
DROBIU

ZARZĄD GŁÓWNY
www.pzzhipd.pl
pzzhipd@wp.pl

Aktualności

Ogłoszenie o wyborze wykonawcy zadania ,, Smacznie, zdrowo, internetowo”.

ogłoszenie o wyborze oferty - smacznie,zdrowo, internetowo- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Zapytanie ofertowe

Zapytanie ofertowe - smacznie,zdrowo, int. 1 -kliknij Załącznik Nr 1 - opis przedmiotu zamówienia-kliknij Zał. Nr 2 - Wzór formularza oferty na realizację zadania Smacznie, zdrowo, int-kliknij Zał. Nr 3 - umowa, wzór, zap. ofertowe-kliknij Tabela nr 1 do formularza oferty - sm, zdr, … [ Czytaj więcej ... ]

Pismo z GIW dotyczące BREXITU

Pismo z GIW dot. BREXITU- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Badania preferencji konsumentów mięsa drobiowego cd.

ZARYS RAPORTU KOŃCOWEGO. Badanie zostało przeprowadzone na grupie ponad 1 000 osób z terenu całej Polski w różnej grupie wiekowej oraz o różnym poziomie wykształcenia i zróżnicowanych preferencjach żywieniowych. KONTEKST BADANIA: 1 Nowe wyzwania wobec biznesu 2.Specyfikacja … [ Czytaj więcej ... ]

Grypa ptaków w Polsce

Pismo GIW -grypa ptaków 14.12.2020 - kliknij Pismo GIW-grypa ptaków 15.12.2020-kliknij Pismo GIW -grypa ptaków 16.12.2020- kliknij PismoGIW - grypa ptaków 18.12.2020- kliknij Pismo GIW- grypa ptaków 23.12.2020- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Cele Związku

 

  1. Celem  Związku jest   obrona praw i interesów  zawodowych i społecznych  hodowców  i producentów drobiu , działanie na rzecz  rozwoju,  podnoszenia poziomu i kultury chowu i hodowli  drobiu.
  2. Reprezentowanie interesów swoich członków  wobec  naczelnych  organów władzy  państwowej  i administracyjnej   oraz  współpraca  z tymi organami                             ( np. uczestnictwo  w pracach  komisji sejmowych,  komisji senackich, komisji problemowych).
  3. Opiniowanie założeń  lub projektów aktów  prawnych , dotyczących  produkcji  drobiarskiej  oraz  warunków  pracy i życia  hodowców i producentów  drobiu.
  4. Współpraca  z organizacjami  społecznymi  i gospodarczymi  działającymi na rzecz rolnictwa i drobiarstwa.
  5. Inicjowanie  i udzielanie pomocy  w zakresie  upowszechniania  doświadczeń  fachowych  oraz osiągnięć naukowych.
  6. Opracowywanie analiz  produkcji  drobiarskiej.
  7. Inicjowanie  i rozwijanie  współpracy  z instytucjami , organizacjami, placówkami naukowymi  i wydawniczymi  w kraju  i zagranicą w zakresie  problemów hodowli  i produkcji  drobiu.
  8. Inicjowanie  różnych form  szkoleń  hodowców i producentów drobiu  mających  na celu  pogłębienie ich  wiedzy  i podnoszenie kwalifikacji .
  9. Działania promocyjne mające wpływać na wzrost spożycia  produktów  drobiarskich.
  10. Udzielanie  pomocy organizacyjnej  i fachowej  organizacjom członkowskim.
  11. Koordynowanie  pracy  członków Związku.
  12. Kontakty z mediami.

 

 

Copyright © POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW I PRODUCENTÓW DROBIU. ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52; 00–508 Warszawa