POLSKI ZWIĄZEK ZRZESZEŃ
HODOWCÓW I PRODUCENTÓW
DROBIU

ZARZĄD GŁÓWNY
www.pzzhipd.pl
pzzhipd@wp.pl

Aktualności

Pismo KOWR dot. nadwyżek produktów

Pismo_ZDG KOWR_informacje o nadwyżkach dla placówek zagr_07042020- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Pismo do Komisarza ds. Rolnictwa J.Wojciechowskiego

Pismo do J.Wojciechowskiego-skan- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Informacja z Brukseli

artykuł KE covid 19- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Pismo MRiRW w spr. ochrony zwierząt

Pismo MRiRW- odp.- kliknij … [ Czytaj więcej ... ]

Zaproszenie do składania ofert

zaproszenie do złożenia oferty - Indyk smakuje.- kliknij Zapyt. Indyk smakuje.- kliknij Zał. Nr 1 - Indyk smakuje.- kliknij Zał. Nr 2 Indyk smakuje.- kliknij Załącznik Nr 3 do oferty - Indyk smakuje.- kliknij Korekta str.3-Zał.2 wzór f. oferty- Indyk smakuje.- kliknij Odpowiedź … [ Czytaj więcej ... ]

Cele Związku

 

  1. Celem  Związku jest   obrona praw i interesów  zawodowych i społecznych  hodowców  i producentów drobiu , działanie na rzecz  rozwoju,  podnoszenia poziomu i kultury chowu i hodowli  drobiu.
  2. Reprezentowanie interesów swoich członków  wobec  naczelnych  organów władzy  państwowej  i administracyjnej   oraz  współpraca  z tymi organami                             ( np. uczestnictwo  w pracach  komisji sejmowych,  komisji senackich, komisji problemowych).
  3. Opiniowanie założeń  lub projektów aktów  prawnych , dotyczących  produkcji  drobiarskiej  oraz  warunków  pracy i życia  hodowców i producentów  drobiu.
  4. Współpraca  z organizacjami  społecznymi  i gospodarczymi  działającymi na rzecz rolnictwa i drobiarstwa.
  5. Inicjowanie  i udzielanie pomocy  w zakresie  upowszechniania  doświadczeń  fachowych  oraz osiągnięć naukowych.
  6. Opracowywanie analiz  produkcji  drobiarskiej.
  7. Inicjowanie  i rozwijanie  współpracy  z instytucjami , organizacjami, placówkami naukowymi  i wydawniczymi  w kraju  i zagranicą w zakresie  problemów hodowli  i produkcji  drobiu.
  8. Inicjowanie  różnych form  szkoleń  hodowców i producentów drobiu  mających  na celu  pogłębienie ich  wiedzy  i podnoszenie kwalifikacji .
  9. Działania promocyjne mające wpływać na wzrost spożycia  produktów  drobiarskich.
  10. Udzielanie  pomocy organizacyjnej  i fachowej  organizacjom członkowskim.
  11. Koordynowanie  pracy  członków Związku.
  12. Kontakty z mediami.

 

 

Copyright © POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW I PRODUCENTÓW DROBIU. ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52; 00–508 Warszawa