POLSKI ZWIĄZEK ZRZESZEŃ
HODOWCÓW I PRODUCENTÓW
DROBIU

ZARZĄD GŁÓWNY
www.pzzhipd.pl
pzzhipd@wp.pl

CTR- relacja z targów cd.

plakaty prev W dniach 31.01.2020 -02.02.2020 Polski Związek Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu zorganizował promocję drobiu podczas Centralnych Targów Rolniczych w Nadarzynie.

Organizacja nasza już po raz czwarty , a więc od początku istnienia CTR w Nadarzynie uczestniczy w tym wydarzeniu. Obecność na targach PZZHiPD daje możliwości propagowania spożywania polskiego drobiu, a zwiedzający i uczestnicy targów mają możliwość zarówno konsumpcji jak i bezpośrednich spotkań z producentami drobiu. Rozdawane są także ulotki przepisami  kulinarnymi  z wykorzystaniem mięsa drobiowego. Stoisko nasze przyciąga zwiedzających barwnymi zdjęciami i akcesoriami pokazującymi drób w sposób przyjazny  i wesoły, na co najczęściej zwracają uwagę spacerujące z rodzicami dzieci, dla których mamy przygotowane gadżety z elementami drobiarskimi. Uczestnikami targów są zarówno rolnicy- wystawcy, producenci różnego typu asortymentu dla branży nie tylko rolniczej, jak również mieszkańcy Warszawy oraz okolicznych miejscowości. Na targi  przybywają również wycieczki z młodzieżą szkolną z całego kraju.

Kampania promocyjna prowadzona przez PZZHiPD mająca na celu zwiększenie spożywania mięsa drobiowego poprzez uświadamianie konsumentów o walorach zdrowotnych i smakowych tego mięsa, wpisuje się  w cele polityki Funduszy Promocji Artykułów Rolno- Spożywczych.

Tegoroczne targi odwiedziło kilka tysięcy osób , a na naszym stoisku rozdano kilka tysięcy porcji degustacyjnych z mięsa drobiowego. Konsumujący bardzo zachwalali smak i wygląd serwowanych potraw i często pytali o sposób przyrządzenia.

Uważamy tegoroczne CTR za bardzo udane, zwłaszcza w momencie gdy w kraju na kilku fermach wystąpiła  grypa ptaków i konsumenci z niewiedzy mogą obawiać się spożywania mięsa drobiowego.

Obecność na targach krajowej organizacji reprezentującej producentów drobiu i publiczne spożywanie produktów drobiarskich, przekonuje nawet nieufnych konsumentów, że mięso przez nas produkowane jest całkowicie bezpieczne.

DSC02450DSC02474 DSC02534DSC02552DSC02563DSC02584 DSC02625DSC02651DSC02627DSC02473DSC02481DSC02500DSC02538 DSC02549DSC02525DSC02554DSC02565DSC02557DSC02631DSC02636DSC02644DSC02637DSC02527DSC02521 DSC02484Opracowała Anna Zubków

FINANSOWANE Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA DROBIOWEGO

Copyright © POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW I PRODUCENTÓW DROBIU. ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52; 00–508 Warszawa