POLSKI ZWIĄZEK ZRZESZEŃ
HODOWCÓW I PRODUCENTÓW
DROBIU

ZARZĄD GŁÓWNY
www.pzzhipd.pl
pzzhipd@wp.pl

Zaloguj się

Szukaj:

Kategorie:

,,Promocja mięsa drobiowego na CTR w Nadarzynie 2019”.

DSC00803W dniach 01-03 lutego br. odbyła się trzecia edycja Centralnych Targów Rolniczych (CTR 2019) w centrum handlowym  PTAK WARSAW EXPO w Nadarzynie.

Targi rozpoczęły się uroczystą inauguracją, w której uczestniczyło wielu znamienitych gości, a powitał ich Tomasz Szypuła – Prezes Warsaw Ptak Expo.

Tegorocznym hasłem wydarzenia było ,, Gospodarstwo na miarę przyszłości’’, a udział w nim wzięli m.in. wiceminister rolnictwa Ryszard Zarudzki, prezes KRIR Wiktor Szmulewicz, przedstawiciele Parlamentu Europejskiego Czesław Siekierski i Jerzy Plewa.

Wręczono statuetki Złotego Żurawia za wyróżniające się produkty na targach.

Przygotowano mnóstwo atrakcji dla gości CTR , a rolnicy mogli obejrzeć oraz zakupić najnowocześniejsze maszyny rolnicze. Rolnicy mogli też skorzystać z porad udzielanych przez fachowców z ODR.

Odbyły się też panele tematyczne, a w pierwszym dniu targów tj. 1 lutego br. zainteresowani produkcją drobiarską mogli uczestniczyć w panelu ,, Nowoczesne technologie w produkcji drobiarskiej’’. Panel prowadził broker innowacji z ODR Brwinów Pan Ireneusz Drozdowski , a prelegentem była Pani dr. hab. Monika Michalczuk z SGGW. W panelu uczestniczyli przedstawiciele branży drobiarskiej oraz śląskiego ODR-u. Wyświetlono też bardzo interesujący film pokazujący najnowszą technologię w produkcji piskląt tzn. jak wygląda  nowoczesny sposób wylęgu piskląt.

Odwiedzający targi kosztowali wspaniałych produktów wytworzonych przez Polskich rolników. Duża ilość gości tj. kilka tysięcy  odwiedziła tegoroczne targi i  byli to mieszkańcy nie tylko Warszawy ale  różnych części kraju,  w tym duża ilość młodzieży szkolnej.

Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się stoiska z produktami regionalnymi  i tradycyjnymi.

Polski Związek Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu zorganizował kampanię promującą spożywanie mięsa drobiowego. W ciągu trzech dni trwania targów wydano kilka tysięcy porcji degustacyjnych z różnych gatunków drobiu. Potrawy były bardzo smaczne, o różnych nietypowych zestawieniach i smakach , a zainteresowani otrzymywali ciekawe przepisy kulinarne na potrawy z drobiu. Na nasze stoisko przybywały często osoby zainteresowane produkcją drobiarską i chęcią pozyskania głębszych informacji na temat tej branży rolniczej. Potrawy z drobiu  kosztowali też celebryci , którzy odwiedzali nasze stoisko oraz spora ilość młodzieży i rodzin z dziećmi.

Uważamy, że ,, Promocja mięsa drobiowego na Centralnych Targach Rolniczych w Nadarzynie 2019’’ była bardzo udana i spełniła oczekiwane zadanie.

Opracowała Anna Zubków

FINANSOWANE Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA DROBIOWEGO

DSC00816DSC00819DSC00846DSC00847DSC00852DSC00853DSC00900DSC00949DSC00821

Copyright © POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW I PRODUCENTÓW DROBIU. ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52; 00–508 Warszawa